De Toyota Land Cruiser krijgt een opfrisbeurt. De wijzigingen zijn vooral van optische aard want technisch hoeft de terreinauto van Toyota zich niet meer te bewijzen.

Toyota presenteert de vernieuwde Land Cruiser. Vorige week lekten er al beelden uit en nu maken we officieel kennis met de gefacelifte terreinauto. De Toyota Land Cruiser wordt in Nederland veel door strandwachten, boswachters en brandweerlieden gebruikt. Hij is dan ook verkrijgbaar in zowel een personen- als een bedrijfswagenversie.

Aan de voorkant zijn de veranderingen het grootst. De koplampunits lopen nu door tot de onderste rand van de grille en zijn voorzien van led-dagrijverlichting. Ook de grille, voorbumper, achterlichten en de lichtmetalen wielen zijn hertekend. Volgens Toyota benadrukken de verticale lijnen aan de voorkant ‘het stoere karakter’ van de Land Cruiser.

In het interieur is een vernieuwd instrumentarium te vinden. Het 4,2 inch beeldscherm en diverse bedieningspanelen zijn nieuw. De gebruikte materialen zijn verbeterd en de bekleding op de stoelen kreeg eveneens een upgrade. De banken op de tweede en derde zitrij bieden nu meer zitcomfort.

Technisch blijft veel bij het oude, de Land Cruiser blijft leverbaar met 4.0 V6 benzinemotor en een 3,0 liter dieselkrachtbron. Met beide kan de Land Cruiser een aanhanger van maximaal 3.000 kilogram trekken. Toyota heeft enkele verbeteringen doorgevoerd aan de wielophanging en het Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS). Dat laatste systeem koppelt de stabilisatorstangen min of meer los bij gebruik in het terrein, zodat de wielen een grotere bewegingsvrijheid hebben.

De vernieuwde Land Cruiser is te zien op de IAA in Frankfurt volgende maand. Over prijzen en een introductiedatum is nog niets bekend.