Saab 9-3 2014

Een Nederlandse Saab-dealer gaat nieuwe Saabs 9-3 naar ons land halen. Vanaf mei 2014 is het voor het eerst in 3 jaar weer mogelijk om een nieuwe Saab te kopen in Nederland.

Saab komt weer naar Nederland. Het merk, dat nu eigendom is van investeerder NEVS, startte onlangs de productie van de 9-3 weer op maar verkoopt de auto officieel alleen in Zweden. Een Nederlandse Saab-dealer met vestigingen in Apeldoorn, Arnhem en Utrecht gaat de auto toch naar Nederland halen, zo meldt de Bovagkrant.

Omdat NEVS de auto alleen in kleine aantallen produceert haalt de Nederlandse dealer in eerste instantie drie exemplaren naar ons land. Het bedrijf hoopt met het importeren van de nieuwe 9-3's liefhebbers te bedienen die graag in een nieuwe Saab willen rijden. De enige Saab 9-3 die nu geproduceerd wordt is een sedan met 2,0 liter turbomotor.

De auto's worden gekocht via een intermediair in Zweden, omdat Saab het model alleen via internet aan inwoners van Zweden verkoopt. De prijzen en verkoopvoorwaarden zijn op dit moment nog niet bekend.