Ontwerpschets BMW 3 Serie

Mercedes-Benz kondigde onlangs een serieus modellenoffensief aan. BMW blijft niet achter en wil tot eind 2014 zijn assortiment aanvullen met tien nieuwe modellen.

Veel nieuws van BMW en Mini in de komende 2 jaar. BMW’s ontwikkelingschef Herbert Diess zegt in een interview met het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport dat BMW tot 2015 tien nieuwe modellen zal introduceren. Al deze modellen vervangen geen bestaande auto en zijn dus een aanvulling op het assortiment.

In totaal, dus inclusief vernieuwingen van huidige modellen, gaat het om 22 nieuwigheden. Dat zijn niet allemaal BMW’s, ook dochtermerk Mini brengt de komende jaren veel nieuws. Een precieze invulling van die modellen geeft Diess niet maar een aantal nieuwtjes wil hij wel alvast verklappen.

Zo komt er in 2014 een X4 en krijgen ‘alle bouwrijen’ een plug-in hybridevariant. Diess geeft ook aan dat achterwielaandrijving de komende jaren minder belangrijk wordt bij BMW, zonder dat de modellen ‘freude am fahren’ verliezen. BMW gaat in de toekomst meerdere nieuwe, compacte modellen met voorwielaandrijving maken. Toch hoeven de liefhebbers zich geen zorgen te maken, vanaf de 3 Serie krijgen alle auto’s van BMW ook in de toekomst ‘gewoon’ achterwielaandrijving.