Bij de grote vernieuwing van het Seat Businessline-assortiment is de Alhambra als derde aan de beurt. Er zijn meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, natuurlijk tegen een voordelige prijs. 

Deze week heeft Seat deel 3 van de nieuw geïntroduceerde Businessline-modellen onthuld: na de Ibiza en Altea zijn nu de zakelijke uitvoeringen van de Alhambra aangepakt. Er is een gewijzigde Businessline en een aangepaste Businessline Executive. Beide kunnen besteld worden met 1.4 TSI-benzinekrachtbron van 150 pk of met 2.0 TDI-dieselmotor van 140 pk. Standaard zijn de modellen uitgevoerd met handmatige transmissie, een DSG-automaat is tegen meerprijs verkrijgbaar. 

De nieuwe Alhambra Businessline heeft standaard zeven zitplaatsen. De zakelijke versie is gebaseerd op het Reference-instapniveau van de Alhambra, maar voorzien van de extra features Climatronic automatische airconditioning, parkeersensoren voor en achter en het Lifestylepakket. Dit pack omvat een audiosysteem met acht speakers en Aux-in aansluiting, een multifunctioneel stuur, chromen interieurdecoraties, een Auto Hold-functie en mistlampen.

Seat brengt voor deze extra accessoires slechts 395 euro meerprijs in rekening. Daarmee is de Alhambra Businessline 1.4 TSI al verkrijgbaar vanaf 39.900 euro, de 2.0 TDI kost minimaal 43.995 euro. 

Businessline Executive

De Businessline Executive gaat uit van het top-uitrustingsniveau Style en voegt daar het Style Advanced-pakket aan toe, bestaande uit 17 inch lichtmetalen wielen 'Kosta', donker getinte achterruiten, een sportonderstel, sportstoelen vóór en chromen interieurdetails. Het model krijgt verder een panoramisch zonnedak, elektrische schuifdeuren en achterklep, parkeerassistenten voor en achter, inparkeerhulp, alarm en het Chroompakket voor de dakrailing en zijruit-omlijstingen.

Ook het Technic-pakket II ontbreekt niet. Daarmee zijn een navigatie/audiosysteem met digitale radio, 5 inch kleuren touchscreen, bluetooth en achteruitrijcamera onderdeel van de Businessline Executive. Met 1.4 TSI-motor is die al vanaf 42.990 euro verkrijgbaar, met 2.0 TDI vanaf 46.390 euro. Voor dit model is de betaalde meerprijs 495 euro, leaserijders krijgen dus 4.825 euro aan accessoires cadeau.