Aston Martin en het Italiaanse ontwerpbureau Bertone showen op de autosalon van Genève volgende week de Rapide Bertone Jet 2+2. Het is nog een conceptcar maar nu al is bekend dat er slechts één exemplaar gebouwd gaat worden.

Bertone heeft de Rapide ‘shooting brake’ ontworpen in opdracht van een vermogende klant. Daarom dus wordt er slechts een exemplaar van gebouwd maar voor die tijd pronken Bertone en Aston Martin op de autosalon van Genève met de conceptcar die aan het productie-exemplaar vooraf gaat.

Daar hebben ze twee bedrijven – die dit jaar vieren dat ze 60 jaar samenwerken – alle reden toe want de Rapide Bertone Jet 2+2 is een plaatje om te zien. Bertone is vooral trots op de ‘naar voren leunende’ C-stijl, die optisch verbonden is met de uitgebouwde achterste wielkasten.

Het interieur is ook aangekleed, met two-tone leder, speciaal hout en aluminium. Praktisch is de Rapide van Bertone ook, de achterstoelen kunnen omgeklapt worden voor meer laadruimte. Onder de motorkap van de one-off ligt de bekende 6,0 liter V12 met 475 pk.