BMW heeft zojuist aanpassingen aangekondigd voor de 1, 3 en 6 Series. Nieuwe motoren, meer 4x4-modellen, limited editions en extra standaardfeatures staan op het programma. 

Terwijl de meeste merken hun modellen een keer per jaar aanpassen is het bij BMW een voortdurend proces. Het Beierse merk heeft dan ook een groot aantal modeluitvoeringen, die nu weer uitgebreid worden. Wat kunnen we verwachten van de 'model update voorjaar 2013'? 

De 138 reeds bestaande 3 Serie Touring-uitvoeringen worden aangevuld een nieuw instapmodel. Deze 316i Touring krijgt een 136 pk-benzinemotor. Ook aan de bovenzijde van het gamma wordt een nieuwkomer toegevoegd, de 335i met een krachtbron van 306 pk sterk. Een ander nieuwtje op het gebied van motoren is dat 'meer modellen' nu aan de Euro6-emissienorm voldoen. Het betreft niet-gespecificeerde uitvoeringen van de 1 Serie, 3 Serie, X3 en Z4. 

Over naar BMW's intelligente vierwielaandrijving, xDrive genaamd. Sinds de zomer van 2012 zijn xDrive-modellen beschikbaar voor de 3 Serie sedan, daar worden zes nieuwe varianten aan toegevoegd. Beter nog, xDrive is nu ook te bestellen voor de 3 Serie Touring. Van de 6 Serie verschijnen nog eens zes extra all-wheel drive-versies. Uitzoek genoeg dus. 

In het voorjaar verwachten we nieuwe limited editions van de BMW 1 Serie Coupé en Cabrio. Helaas verstrekt het merk nog geen details over deze 'Lifestyle-modellen', wel alvast wat foto's. Op het gebied van accessoires is er een nieuwe generatie van het navigatiesysteem Professional (onderdeel van BMW ConnectedDrive). Deze optie is beschikbaar voor de BMW 1 Serie drie- en vijfdeurs, de X3 en de 6 Serie. Het Intelligent Emergency Call noodoproep-systeem is voortaan standaard op alle uitvoeringen van de 3 en 6 Series. Andere welkome standaardfeatures in de 3 Serie zijn het handsfree telefoonsysteem en de USB-interface.