Het is zover. Sinds dit weekend staat de Skoda Rapid bij de dealers. In de introductieperiode zijn twee Rapid Go!-modellen voordelig te bestellen. 

Skoda's nieuwe prijskraker, de Rapid, staat nu in de showrooms. De auto heeft een scherpe vanafprijs: 14.190 euro inclusief btw en BPM. Er zijn vier uitrustingsniveaus en vier motoren, waaronder een diesel. De vanafprijzen lopen op tot maximaal 24.340 euro. 

Zolang de voorraad strekt zijn er twee introductiemodellen verkrijgbaar. Deze Active Go! en Comfort Go! zijn voorzien van de 1.2 TSI-motor van 86 pk en een handmatige transmissie met vijf verzetten. Ondanks de sterkere en schonere motor - dankzij Greentech-voorzieningen komen de Go!-versies in aanmerking voor 20 procent bijtelling - betaal je de prijs van het instapmodel (14.190 euro) voor de Active Go!. De prijs van de Comfort Go! ligt tijdelijk op 15.390 euro.  

Zoals we eerder uitgebreid beschreven hebben, zijn voor de hogere uitrustingsniveaus Ambition en Elegance de Businesslines verkrijgbaar. De meeste Rapid-modellen vallen in de 20 procent bijtellingscategorie. 

Skoda laat weten alle Rapids af te leveren met Simply Clever-features, zoals een ijskrabber die aan de binnenzijde van de tankklep wordt bevestigd. Erg handig met het weer deze maand!