Opel legt de orderboeken voor de Cascada open bij de dealers. Je kunt vanaf nu je handtekening zetten maar dan moet je wel minimaal 34.395 euro meenemen.

Opel maakt de prijzen van de Cascada bekend. Dat is volgens Opel nadrukkelijk géén Astra Cabrio maar een auto die op zichzelf staat en een stukje hoger wordt gepositioneerd. Het zal allemaal best maar de prijzen vertellen wat anders - en dat is goed nieuws. De nieuwe Cascada staat voor minimaal 34.395 euro in de prijslijst.

Voor dat bedrag krijg je geen kale instapuitvoering, Opel levert de cabriolet alleen als luxe uitgeruste Cosmo-uitvoering, met onder andere airconditioning, 18 inch lichtmetalen wielen en parkeerhulp. Onder de motorkap ligt de bekende 1.4 turbomotor met 140 pk. De gloednieuwe 1.6 Turbo met 170 pk wordt ook leverbaar, voor 37.295 euro.

Naast de genoemde benzinemotoren komt Opel met twee diesels, de 2.0 CDTi met 165 pk en de 190 pk sterke twinturbo 2.0 CDTi. Die meest krachtige komt in een later stadium, de prijzen van beide dieselversies zijn overigens nog niet bekend. De 4,70 meter lange cabrio maakt z’n publieksdebuut op de autosalon van Genève in maart, een maand later staat ‘ie al in de Nederlandse showrooms.