Het Belgische merk Minerva is al jaren dood maar wordt nu weer tot leven gewekt. Met de J. M. Brabazon supercar, die meer dan 400 pk heeft, moet het gaan gebeuren.

Misschien heb je nog nooit van Minerva gehoord. Niet zo vreemd, in 1956 ging het Belgische automerk op de fles maar een comeback is aanstaande. Met computertekeningen van een nieuwe supercar kondigt Minerva zijn wederopstanding aan. Overigens is Minerva is 1897 in Antwerpen door een Nederlander opgericht.

Terug naar vandaag. Het studiemodel J. M. Brabazon is vernoemd naar een Engelse coureur en heeft een body van koolstofvezel en kevlar. De gewicht/pk-verhouding ligt volgens Minerva op 1 kg per pk. De enigszins op de Porsche 918 Spyder lijkende auto heeft een hybride aandrijflijn.

Hoofdmotor is een V12 met twee turbo’s, die de achterwielen aandrijft. Twee elektromotoren zorgen voor aandrijving van de voorwielen. Schakelen gaat via een sequentiële zesversnellingsbak en met verschillende rijstanden kan je al dan niet het maximale uit de aandrijflijn halen. Cijfers zijn nog niet bekend, alleen een topsnelheid van ‘meer dan 400 km/u’ wordt genoemd.