Over enkele dagen onthult Skoda de nieuwe Rapid Spaceback. Twee teasers geven zicht op de achterzijde.

"Big news ahead in just a few days! #‎GetExcited‬ #‎Rapid‬", klinkt het veelbelovend op de Facebookpagina van Skoda. Ofwel: we kunnen ons opmaken voor groot nieuws rond de Skoda Rapid. Het berichtje gaat vergezeld van een teaserafbeelding, de tweede in een week.

Dit nieuwste plaatje toont het bovenste deel van de achterzijde van het nieuwe model, waarin we de Rapid Spaceback denken te herkennen. Eerder kondigde het Tsjechische merk aan met een dergelijk praktisch model te komen. De huidige Rapid is officieel een hatchback maar heeft het uiterlijk van een sedan. De Spaceback zou een variant tussen hatchback en stationcar in zijn, afgaande op spionagefoto's van testritten.

Uit de foto's maken we op dat de Spaceback iets verder naar achteren doorloopt dan de reguliere Rapid, wat gunstig kan uitpakken voor de bagageruimte. De daklijn loopt naar achteren af. We verwachten geen grote afwijking in uitrusting en motorisering ten opzichte van de bekende Rapid. 

Mogelijk zien we de Skoda Rapid Spaceback tegemoet op de IAA-autoshow in Frankfurt. Dan zou de auto, mits productieklaar, nog eind dit jaar in de showroom kunnen staan.