Skoda geeft de eerste foto’s vrij van de nieuwe Rapid Spaceback. Dit sportievere maar evengoed ruime broertje van de Rapid sedan debuteert op de autoshow van Frankfurt in september.

Skoda heeft nooit een geheim gemaakt van zijn komst maar hier is ‘ie dan echt: de Rapid Spaceback. Een hatchback die het gaat opnemen tegen modellen als de Kia Cee’d en Chevrolet Cruze hatchback. In ieder geval qua formaat, de prijs van de Skoda zal waarschijnlijk lager liggen dan die van de meeste andere auto’s in dit segment.

Omdat Skoda er zelf blijkbaar ook niet helemaal uit is of het nu een hatchback of stationwagon is noemen ze het model maar Spaceback. Hij laat zich qua uiterlijk nog het meest vergelijken met de Audi A3 Sportback, dankzij de relatief grote derde achterruit en de gestrekte daklijn. Het panonamadak is optioneel en beslaat het hele dak. Ook kan je kiezen voor een dieper doorlopende achterruit, waardoor de auto een soort two-tone carrosserie krijgt.

De Spaceback is 18 centimeter korter dan de sedan en heeft een bagageruimte van 415 liter, eventueel uit te breiden naar 1.380 liter. Skoda belooft dat de Spaceback de meeste achterbankruimte biedt van alle auto’s in zijn segment.

De ‘sportieve’ Rapid komt net als de onlangs geüpdatete sedan met zes motoren, waarvan vier benzinekrachtbronnen. De vermogens lopen uiteen van 75 tot 122 pk. De Spaceback komt in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt. Het publieksdebuut vindt plaats op de IAA in Frankfurt in september.