De prijs van de Audi RS 7 Sportback is bekend. De krachtigste Sportback van het merk kost 145.900 euro en is vanaf oktober verkrijgbaar.

De Audi RS 7 Sportback, we hebben er al even niets meer van gehoord. Hij debuteerde op de autoshow van Detroit in januari en Audi maakt nu bekend dat de snelste A7 Sportback in oktober in de showrooms verschijnt. Hij draagt dan een prijskaartje waarop het bedrag van 145.900 euro staat.

Daar krijg je wel wat voor natuurlijk. Zo omvat de standaarduitrusting een uitgebreid navigatiesysteem, parkeerhulp, adaptieve remlichten, automatische vier-zone airconditioning, sportstoelen met verwarming, cruise control, Bose-sound-systeem en een alarm.

Uiteraard kan je daar de nodige opties aan toevoegen, zoals een internet hotspot, online belmogelijkheid, adaptieve cruise control en allerlei slimme, actieve veiligheidssystemen. Het Audi Exclusive-programma biedt bijna onbegrensde mogelijkheden om de auto naar eigen smaak aan te kleden.

Wat je nog meer krijgt is een RS-uitmonstering, zowel van binnen als van buiten. Onder de motorkap ligt een 4.0 V8 biturbomotor met 560 pk, waarmee de RS 7 Sportback in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert.