Fisker Karma

De Fisker Karma is misschien een van de meest spraakmakende auto’s van de laatste jaren maar toch bivakkeert het merk op het randje van de afgrond. De redding is nabij, als we Chinese media mogen geloven.

Hoewel de verkoop uit voorraad in Nederland gewoon doorgaat ligt de productie van de Fisker Karma al een jaar stil. Eerder al schreven we over een mogelijke redding van het merk door diverse partijen maar volgens Chinese media is er een partij zeer concreet: BAIC.

BAIC is een van de grootste autoproducenten van China en zou het merk graag willen inlijven. Vooral omdat de Beijing Automotive Group dan toegang krijgt tot de milieuvriendelijke techniek van Fisker. Om die reden zou de Chinese overheid zelfs al toestemming hebben gegeven voor een overname.

Mocht BAIC inderdaad Fisker overnemen dan krijgt de ontwikkeling van de Atlantic, de kleine broer van de Karma, voorrang. Die auto zou het namelijk op de Chinese markt goed kunnen doen. Maar ook voor Europa is dit compacte model belangrijk. Het is echter niet duidelijk of de merknaam Fisker behouden blijft na een eventuele overname door de Chinezen.

Hoe het zit met de eerdere interesse van diverse partijen is niet bekend maar we verwachten snel nieuws over de toekomst van het merk te kunnen brengen.