Volkswagen Phaeton

Volkswagen is in een vergevorderd ontwikkelingsstadium met de nieuwe Phaeton. Er gaan geluiden dat we begin volgend jaar het resultaat kunnen zien.

De nieuwe Volkswagen Phaeton komt eraan. Wanneer precies is nog niet helemaal duidelijk maar dat 'ie komt is zeker. Het is een veelbelovend project want deze auto is en blijft het prestigieuze vlaggenschip van het merk. Het Amerikaanse persbureau Bloomberg meldt op basis van interne bronnen bij Volkswagen dat de auto begin 2014 op de autoshow van Detroit zal pronken.

Of het om een studie- of een productiemodel gaat is niet helemaal duidelijk. Dit jaar toonde Volkswagen op die tentoonstelling een concept car voor een grote cross-over. Die twee modellen moeten straks samen de bovenkant van de line-up gaan vormen.

De nieuwe Phaeton komt op het platform van de Audi A8 te staan en er zal ook een hybride-versie komen. De auto is vooral voor China en de V.S. ontwikkeld maar we krijgen de topsedan ook in Europa voorgeschoteld. Eerder al gingen geruchten dat de nieuwe Phaeton wat kleiner dan de huidige wordt, om directe confrontatie met de Audi A8 en andere Duitse supersedans uit de weg te gaan.