Ontwerphuis Zagato voorziet de honderdste verjaardag van Aston Martin van een gouden randje met twee one-offs. Ze zijn beide al verkocht.

Aston Martin en Zagato hebben elkaar opnieuw gevonden. Dit keer rondom de viering van de honderdste verjaardag van het Britse merk. Het Italiaanse designhuis heeft speciaal voor die gelegenheid een DB9 Volante en een DBS omgetoverd tot exclusieve one-offs: de DBS Coupé Zagato Centennial en de DB9 Spyder Zagato Centennial.

Klim niet meteen in de telefoon voor een belletje naar Engeland om zo’n auto te bemachtigen, want beide zijn al verkocht. De coupé gaat naar een Japanse zakenman, de Spyder verdwijnt in de Aston Martin-collectie van een Amerikaanse verzamelaar.

Het ontwerp van beide auto’s is geïnspireerd op dat van de DB7 Zagato uit 2002. Van die auto zijn 99 exemplaren gebouwd, die in no-time waren uitverkocht. Technisch is er overigens niets gewijzigd aan de auto’s maar met een 6,0 liter V12-motor onder de motorkap valt er - behalve over het brandstofverbruik misschien – weinig te klagen.