Aston Martin en AMG

Aston Martin gaat samenwerken met Mercedes-Benz AMG. Laatstgenoemde gaat het Britse merk voorzien van V8-motoren en elektronische componenten.

Aston Martin krijgt motoren van AMG. De twee partijen hebben een intentieverklaring getekend, die eind dit jaar bekrachtigd moet worden. Over het hoe en wanneer van de samenwerking is verder nog weinig bekend, al hebben de twee bedrijven elk hun eigen visie op de samenwerking.

De lezing van Aston Martin is dat beide bedrijven gezamenlijk achtcilindermotoren gaan ontwikkelen voor Aston Martin-modellen. Daarbij benadrukt het merk dat het unieke karakter van Aston Martin gewaarborgd blijft.

AMG meldt in een persbericht weinig over een samenwerking maar heeft het over de levering van motoren en elektrische componenten aan Aston Martin. Over wat voor motoren en of deze nog ontwikkeld moeten worden reppen de Duitsers met geen woord. Mercedes-Benz meldt nog wel dat het bedrijf trots is om motoren te mogen leveren aan Aston Martin, omdat dit ‘een bewijs is van de technische prestaties van AMG’.

Meer details over de samenwerking worden vanwege ‘concurrentieoverwegingen’ nog niet bekendgemaakt. De overeenkomst wordt pas eind dit jaar getekend. ‘De volgende generatie sportauto’s’ van Aston Martin gaat gebruikmaken van de Duitse motoren, maar wanneer dat is wordt pas later bekend.