Mini introduceert drie nieuwe pakketten voor de Paceman en Countryman. Ze dragen de namen John Cooper Works exterior package, John Cooper Works interior package en JCW Chili.

Je kunt vanaf nu elke Mini Paceman of Countryman er (een beetje) uit laten zien als een John Cooper Works-uitvoering. Mini heeft namelijk twee nieuwe John Cooper Works sportpakketten, een voor de buitenkant en een voor het interieur.

Het ‘exterior package’ omvat sportvering, tweekleurige 18 inch lichtmetalen wielen, aerodynamisch pakket, sportief ogende bumpers, zwarte en antraciet details en extra koelgaten voor de remmen. Het ‘interior package’ vult aan met sportstoelen en een John Cooper Works-stuur. Via de sportknop en de sportstand van de traction control kan je de rij-eigenschappen een tandje scherper zetten.

Ook nieuw is het JCW Chili-pakket. Deze combineert het JCW exterior én interior package en voegt nog enkele aangename extra's toe. Je moet dan denken aan een regensensor, climate control, stoelverwarming, luxe lederen/stoffen bekleding en xenonverlichting. 

De prijzen van de pakketten zijn afhankelijk van het model en de uitvoering. Het JCW exterior package kost tussen de 1.525 en 2.287 euro, het interior package moeten tussen de 508 en 1.169 euro opbrengen en het JCW-Chili pakket kost minimaal 3.864 euro en maximaal 4.778 euro.