Sesto Elemento

Lamborghini heeft ruim 10 jaar na de introductie van de Gallardo (bijna) zijn opvolger klaar. Volgend jaar moet de coupé in productie gaan.

Op de autoshow van Frankfurt in september krijgen we een studiemodel te zien dat de opvolger van de Lamborghini Gallardo aankondigt. Autocar heeft meer informatie weten te achterhalen over de kleinste Lamborghini, die volgens de geruchten de naam Cabrera gaat krijgen.

De Gallardo-opvolger krijgt een aluminium spaceframe en bodypanelen van aluminium en koolstofvezel. Een koolstofvezel monocoque zoals de Aventador die heeft is te duur, omdat ook de meer betaalbare opvolger van de Audi R8 gebruik gaat maken van de Gallardo-basis. Toch komt het totale gewicht van de nieuwe Gallardo uit op minder dan 1.500 kilogram.

De 5,2 liter V10-motor zal in de basis hetzelfde zijn als het blok dat nu in de Gallardo ligt, maar wordt verbeterd en krijgt een vermogen van 600 pk. Uiteraard zal de tiencilinder voldoen aan de Euro6-uitlaatgasnorm die volgend jaar van kracht wordt.

De ‘Cabrera’ groeit met zo’n 15 centimenter tot een lengte van 4,5 meter. Er komen ook achterwielaangedreven versies op de markt maar in eerste instantie zal de Gallardo-opvolger met vierwielaandrijving op de markt komen. Het design zal trekjes hebben van de Sesto Elemento en Egoista conceptcars.