Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven heeft Seat het Exeo-gamma opnieuw ingedeeld. Van de overgebleven twee uitrustingsniveaus (beide Businessline-modellen) is de diesel het goedkoopst.

De voormalige Seat Exeo-uitvoeringen worden niet langer gehanteerd. Van de Exeo sedan en stationwagon ('Exeo ST') zijn nog slechts twee versies verkrijgbaar, de Businessline High en Businessline Executive. Daarmee laat het Spaanse merk duidelijk weten dat de Exeo er vooral is voor leaserijdend Nederland.

De Businessline High is het instapmodel dat is voorzien van het radio/navigatiesysteem Seat Media E, Bluetooth, bi-xenon koplampen met led-verlichting, parkeersensoren achter, 16 inch lichtmetalen wielen en meer. Het topmodel Businessline Executive heeft sportstoelen, sideskirts en een sportonderstel extra. 

Er zijn twee motoren beschikbaar voor de Exeo Businesslines. De TSI-benzinemotor van 1,8 liter produceert maximaal 120 pk. De dieselmotor, een 2.0 TDI van 143 pk, is niet leverbaar op de Exeo sedan Businessline Executive. De prijzen beginnen bij 32.900 euro. 

Dieseluitvoering goedkoper

Opvallend is dat deze vanafprijs betrekking heeft op een dieseluitvoering. Seat heeft namelijk de CO2-uitstoot van de tweeliter TDI omlaag heeft weten te krijgen (tot 117 g/km voor de Exeo, 119 g/km voor de ST) waardoor de dieselversie goedkoper geworden is dan de benzine-Exeo. Die is te bestellen vanaf 33.700 euro.

De vernieuwing maakt deel uit van het opnieuw lanceren van alle Businesslines van Seat. Eerder beschreven we de vernieuwde zakelijke modellen van de Ibiza, de Altea en Alhambra. Het nieuwe Exeo-gamma is reeds te bestellen.

Prijzen Seat Exeo
Benzine
Exeo 1.8 TSI Businessline High 33.700 euro
Exeo ST 1.8 TSI Businessline High 34.700 euro
Exeo 1.8 TSI Businessline Executive 35.900 euro
Exeo ST 1.8 TSI Businessline Executive 36.900 euro
Diesel
Exeo 2.0 TDI Businessline High 32.900 euro
Exeo ST 2.0 TDI Businessline High 33.900 euro
Exeo ST 2.0 TDI Businessline Executive 34.900 euro