Koenigsegg bestaat bijna 10 jaar en levert haar honderdste auto af. Dat viert het merk met de Agera S Hundra. Die schittert deze week even in Genève, daarna gaat de supercar van carbon en goud naar de onbekende eigenaar.

'Hundra' is het Zweedse woord voor 'honderd'. Met de speciale Koenigsegg Agera Hundra viert de Zweedse supercarfabrikant dan ook dat dit exemplaar nummer 100 is dat in Ängelholm de fabriek verlaat. Het is een feestelijk exemplaar, want behalve het overdadig toegepaste koolstofvezel is de auto met 24 karaats goud ingelegd. 

De Hundra - waarvan alleen nog maar teasers zijn vrijgegeven - is een eenmalige uitvoering voor een anonieme koper. Toch toont Koenigsegg de auto eerst aan het publiek op de autosalon van Genève, die over enkele dagen van start gaat. De Hundra markeert namelijk tegelijkertijd de introductie van de Agera S, de nieuwste uitvoering van de supercar die in 2011 werd geïntroduceerd. Op de technische specificaties en prestatiegegevens van de S moeten we nog even wachten. 

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan zal een set foto's over Koenigsegg in gelimiteerde oplage verschijnen. Ook wordt het boek 0 to 100 in 10 Years gepubliceerd, dat te bestellen is via het emailadres zerotohundred@koenigsegg.com. Zo kunnen wij, gewone stervelingen, ook iets van het exclusieve Zweedse merk in huis halen.