Maak kennis met de nieuwe Suzuki SX4. De cross-over is vandaag op de autosalon van Genève onthuld en heeft behalve z’n naam weinig gemeen met de auto die hij vervangt.

Suzuki heeft de nieuwe SX4 tot op het laatst geheim weten te houden voor pers en publiek maar nu is ‘ie er dan. Laat je niet misleiden door de naam van de auto, hij is 20 centimeter langer dan de huidige SX4 en wordt zodoende een segment hoger gepositioneerd. Het nieuwe model concurreert met auto’s als de Nissan Qashqai en Mitsubishi ASX.

“De naam komt overeen maar verder niets”, zo licht de woordvoerder van Suzuki toe. “Hij heeft de meeste interieurruimte in zijn klasse en wordt vanaf september geleverd met zuinige motoren.” Die zuinige motoren zijn een 1.6 diesel van Fiat met 110 g/km CO2-uitstoot - en dus 20 procent bijtelling - en een 1.6 benzinemotor.

Dat deze nieuwe cross-over SX4 heet is niet de eerste keuze van de importeur. Dat komt ook omdat het cijfer ‘4’ in de naam verwijst naar een optie die in Nederland weinig verkocht wordt: vierwielaandrijving. Hoewel de nieuwe SX4 dus geen directe opvolger is van de huidige SX4 verdwijnt die wel met de komst van de nieuwe cross-over.

De prijs belooft voor het grootste spektakel te gaan zorgen bij deze auto. Hij gaat namelijk ‘minder dan 20.000 euro kosten’ volgens de woordvoerder. Het huidige model start bij 19.600 euro dus krijg je krijgt straks heel wat meer auto voor je geld. Interesse? Hij staat in september bij de dealers.