Lancia Flavia

Ken je de Lancia Lybra nog? Dat model krijgt in 2014 of 2015 wellicht een opvolger als afgeleide van de nieuwe generatie Chrysler 200.

De nieuwe Chrysler 200 is bijna klaar. Het Amerikaanse tijdschrift Autoweek zegt documenten in handen te hebben waaruit blijkt dat de productie van het huidige model stopt begin 2014. Dat kan maar een ding betekenen: het nieuwe model komt eraan.

Een nieuwe Chrysler opent de deuren voor een nieuwe Lancia, aangezien beide merken onder de Fiat-paraplu vallen. Als er een Italiaanse afgeleide van de 200 komt dan krijgt de Lybra, die in 2005 uit productie ging, eindelijk een opvolger. De 'Lancia 200' is een auto in het segment van de Ford Mondeo en Volkswagen Passat.

De nieuwe sedan is Europeser dan je zou denken, al wordt hij wel in de Verenigde Staten gebouwd. De 200 komt op een aangepast Alfa Romeo Giulietta-onderstel te staan en Italiaanse designers zijn nauw betrokken bij het ontwerpproces van de auto. De huidige 200 wordt hier overigens ook als Lancia geleverd, maar alleen de cabrioletversie. Die staat in de prijslijst als Flavia.