Mercedes-Benz Citan Combi

Mercedes-Benz meldt dat de Citan Combi vanaf nu verkrijgbaar is met 20 procent bijtelling. Daarmee is dit ‘busje’ een alternatief voor zakelijke rijders die op zoek zijn naar een MPV.

Mercedes-Benz levert de nieuwe Citan Combi met twee dieselmotoren die in de 20 procent bijtellingscategorie vallen. Zowel de CDI 108 als de CDI 109 – met 75 en 90 pk – vallen in dit gunstige bijtellingstarief. De CDI stoot slechts 112 g/km CO2 uit en heeft in theorie 4,3 l/100 km (1 op 23,3) diesel nodig.

Mercedes-Benz prijst de Citan Combi – wat de personenautoversie is van de Citan bedrijfswagen – aan als alternatief voor MPV’s. Zakelijke rijders die op zoek zijn naar een ruimte-auto en niet al teveel bijtelling willen betalen hebben er in ieder geval een alternatief bij.

De Citan is leverbaar vanaf 23.985 euro en standaard uitgerust met start/stop-systeem, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, schuifdeuren links en rechts en airconditioning. Later dit jaar breidt het merk het assortiment van de Citan uit met een sterkere dieselmotor én een benzinemotor, maar of die ook in de 20 bijtellingsklasse is nog niet bekend.