Subaru heeft zijn hybridetechniek af. De XV is het eerste model dat profiteert van de nieuwe aandrijflijn van Subaru. Eind deze maand debuteert de XV Hybrid op de autoshow van New York.

Subaru presenteert op de autoshow van New York de XV Crosstrek Hybrid. Aan de buitenkant is weinig nieuws te zien maar onderhuids schuilt een nieuwe, hybride aandrijflijn. Na diverse conceptcars met een hybride aandrijving maken we nu kennis met de eerste productierijpe hybride.

Omdat Subaru nog geen informatie vrijgeeft moeten we zelf maar invullen welke techniek er onder de motorkap zit. Zeker is dat een boxermotor de basis vormt, waarschijnlijk een 1.6 benzine-exemplaar. Dankzij de elektromotor zal de XV over kleine afstand ook elektrisch te rijden zijn.

In Nederland wachten we met spanning op de CO2-cijfers van de XV Hybrid. Kan dit de eerste Subaru met 14 procent bijtelling worden? We moeten nog even geduld hebben, want de auto die in New York staat heeft Amerikaanse specificaties. Dat wil zeggen dat de Europese verbruiks- en uitstootcijfers nog even op zich laten wachten.