Hij moest een lange weg afleggen maar de Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive heeft het geschopt tot productiemodel. Daarmee zijn we er nog niet.

Mercedes-Benz stelt op de autoshow van New York eindelijk het productiemodel van de B-Klasse Electric Drive voor. Talloze studiemodellen, ook van de vorige generatie B-Klasse al, gingen eraan vooraf. Maar we zijn er nog niet, de introductie in Europa gaat zeker nog een jaar duren. Eerst zijn begin 2014 de Verenigde Staten aan de beurt.

De B-Klasse Electric Drive heeft een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor, die 310 Nm koppel levert. De elektrische auto moet in ‘aanzienlijk minder dan 10 seconden’ vanuit stilstand 100 km/u kunnen bereiken. De topsnelheid is begrensd op 160 km/u.

De lithium-ion accu’s zijn ‘verstopt’ in de dubbele wagenbodem van de B-Klasse. De batterijen stellen de B-Klasse in staat om 200 kilometer te rijden. Daarna moet ‘ie aan de lader, via een (Amerikaans) laadpunt kan je na 2 uur laden weer 100 kilometer rijden. Via een smartphone of pc kan je de status van de accu checken op afstand. Ook is het mogelijk om te berekenen of de beoogde route afgelegd kan worden op een volle acculading.