Ook voor de Hyundai Genesis Coupé moet er ooit een opvolger komen. De HND-9 Venace blikt waarschijnlijk vooruit naar dat moment.

Vergis je niet in de HND-9 Venace. Dit is niet zomaar een aandachtstrekker op de autoshow van Seoel maar een serieuze voorbode van de volgende generatie Genesis Coupé. Hyundai zegt het nog niet met zoveel woorden en kondigt alleen aan dat de HND-9 de ‘toekomst van sportieve coupés van Hyundai laat zien’.

Als je goed kijkt zie je dat het ontwerp van de HND-9 niet heel ver bij de realiteit vandaan staat. Denk de 22 inch wielen, de vleugeldeuren en de futuristische lichten even weg en je hebt in grote lijnen de nieuwe Genesis Coupé te pakken. Het interieur staat wat verder bij de realiteit vandaan. Ook de techniek biedt een kijkje in de keuken. De HND-9 wordt aangedreven door een 3.3 GDI turbomotor met 367 pk. Deze motor is gekoppeld aan een achttraps automaat.  

En dan is er nog de naam. Gaat Hyundai de volgende generatie Genesis Coupé omdopen tot Venace? Dat zou geen slecht idee zijn, met de Genesis – een sedan die niet in Europa wordt verkocht – heeft de huidige coupé weinig te maken.