De prijs van de ultieme SLS, de Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, is bekend. 326.250 euro is niet mals, maar je krijgt er wel wat voor terug. 

Mercedes-Benz heeft de prijs bekendgemaakt van het topmodel van de SLS-serie. De SLS AMG Black Series gaat 326.250 euro kosten. Dat is een behoorlijk bedrag, ook ten opzichte van de reguliere SLS AMG Coupé die ruim 66.000 euro goedkoper is. 

Dat heeft voornamelijk te maken met het flinke pakket carbon dat op de Black Series is toegepast. Daarmee is het zwarte monster 70 kg lichter (1.550 kg in totaal) dan de gewone SLS AMG. En omdat 'ie ook nog 60 paarden extra in beweging kan brengen levert dat mooie prestaties op: het 0-100 km/u-sprintje in 3,6 seconden en een top van 315 km/u.

Bovendien ziet al dat koolstofvezel er mooi uit. Je vindt het onder meer op de bumpers, de splitter voor, en op de diffuser en spoiler achter. Verder heeft de Black Series zwart omrande lichtunits, extra grote luchtinlaten, een lichtgewicht uitlaat en 20 inch wielen met keramische remschijven. 

De 6,2 liter V8-motor wordt gecombineerd met de zeventraps AMG Sheepshift DCT-transmissie met dubbele koppeling. Halverwege het jaar beginnen de Mercedes-dealers met de uitlevering van de ultieme SLS.