BMW 3 Serie Touring xDrive

BMW voert deze zomer diverse updates door aan zijn modellen. Dit omvat onder andere nieuwe versies met vierwielaandrijving, meer schonere motoren en nieuwe opties.

BMW doet weer een grote opfrisronde. Twee keer paar jaar voert het merk in een keer verschillende updates uit bij meerdere modellen. In deze aflevering hebben we voor je: nieuwe xDrive-versies, launch control standaard op achttraps automaat, nieuwe EcoPro-functies en schonere motoren.

Om met dat laatste te beginnen: vanaf deze zomer voldoen weer meer modellen aan de Euro6-uitlaatgasnorm. Het gaat zowel om diesels als benzinemotoren. Begin 2014 volgt weer een update. Als autokoper zal je er weinig van merken, je krijgt wel - alleen dit jaar nog - 500 euro BPM-korting op Euro6-dieselmodellen.

BMW rolt zijn vierwielaandrijvingsysteem xDrive uit over meer motorvarianten. Vanaf deze zomer zijn ook de 118d en 318d (met 143 pk sterke dieselmotor) verkrijgbaar met xDrive. Er komt ook een nieuwe topdiesel in de 3 Serie, de 335d met 313 pk. Ook deze wordt verkrijgbaar met 4WD.

Over de achttraps automaat die verkrijgbaar is in de 1, 3 en 6 Serie hebben we meerdere nieuwtjes. De versnellingsbak wordt vanaf deze zomer geleverd met launch control-functie, waarmee je eenvoudig de maximale prestaties uit je auto haalt bij een ‘stoplichtsprint’. Tot nu leverde BMW die functie alleen op de M-modellen. Tweede nieuwe functie bij de modellen met deze automaat is dat ze een ‘zeilfunctie’ hebben, waarbij de aandrijflijn wordt losgekoppeld als je het gaspedaal loslaat. Dit moet zorgen voor een reductie van het brandstofverbruik. Een nieuwe functie van de boordcomputer helpt om het beste moment te bepalen waarop je het gas kunt liften, om zo optimaal van de ‘zeilfunctie’ gebruik te maken.