De Citroën C4 Picasso komt volgende maand al naar Nederland. De vanafprijs is vastgesteld op 25.790 euro en er zijn diverse motoren met 20 procent bijtelling te verkrijgen.

Citroën heeft meer details over de nieuwe C4 Picasso bekend gemaakt. Dat moet ook wel, want volgende maand staat de auto al in de showrooms. De vanafprijs bedraagt 25.790 euro, voor dat bedrag mag je in een C4 Picasso 1.6 VTi met 120 pk in Attraction-trim naar huis.

Citroën levert in totaal vijf verschillende motoren. Het benzine-aanbod omvat de genoemde VTi-motor en de 1.6 THP met 155 pk. De drie diesels vallen in de 20 procent bijtellingscategorie en hebben 90, 115 en 150 pk. Die laatste is een BlueHDi met speciale katalysator die schadelijke NOx-deeltjes elimineert.

De basisuitvoering Attraction is al rijk uitgerust, met onder andere airconditioning met twee klimaatzones, cruise control, 7 inch touchscreen, elektrisch bedienbare ruiten voor en achter en LED-dagrijverlichting. De Tendance voegt toe: automatische airco, regen- en lichtsensoren, 16 inch lichtmetalen wielen en mistlampen voor. Is dat nog niet genoeg luxe? Dan heeft Citroën de Intensive-uitvoeringen voor je, met onder andere keyless entry, 12 inch HD-scherm, navigatiesysteem en achteruitrijcamera. Meest luxe versie is de Exclusive, met actieve cruise control, gemotoriseerde achterklep, inparkeersysteem, halflederen bekleding en 17 inch lichtmetalen wielen.

Speciaal voor de zakelijke rijder heeft Citroën de Business-uitvoeringen, die in grote lijnen overeen komt met de Intensive. Van die Business zijn al wat prijzen bekend. De vanafprijs bedraagt 26.790 euro, de naar verwachting meest populaire versie met 115 pk 1.6 HDi-dieselmotor moet 29.990 euro kosten.