Ford Focus 1.0 EcoBoost

Ford introduceert een nieuwe uitvoering van de Focus: de EcoBoost Edition Plus. Deze vervangt de Titanium en biedt meer luxe voor minder geld.

Ford introduceert de EcoBoost Edition Plus. Deze is alleen verkrijgbaar met de 125 pk sterke 1.0 EcoBoost-motor en vervangt de oude Titanium-uitvoering. Dat die verdwijnt is niets om rouwig om te zijn, de Edition Plus is namelijk 1.655 euro goedkoper dan de Titanium en ook nog eens beter uitgerust.

De Ecoboost Edition is voorzien van onder andere: een navigatiesysteem, parkeerassistent, dual zone airconditioning, startknop, sportstoelen, voorruitverwarming en regen- en lichtsensoren. Tot de uiterlijke verfraaiingen behoren donker getinte koplampbehuizingen, chroomrandjes, mistlampen in de voorbumper en led-achterlichten.

Ford vraagt 22.995 euro voor de Focus 1.0 EcoBoost Edition Plus. Zoals gezegd maakt de Titanium-versie plaats voor de nieuwe uitvoering. Tegelijk verdwijnen van de 100 pk sterke 1.0 EcoBoost de Trend- en Titanium-uitvoering. De 100 pk-versie is er alleen nog als Ambiente en Edition. Voordeel van de Edition-modellen is dat je geen meerprijs van 600 euro voor de Wagon betaalt.