Fisker Karma

Fisker is gered door investeerder Hybrid Technology. De nieuwe eigenaar wil onder bescherming van schuldeisers werken aan een nieuwe start voor het merk.

Fisker kan weer omhoog kijken. De toekomst van het merk is min of meer veilig gesteld door investeerder Hybrid Technology. De nieuwe eigenaar heeft zichzelf als doel gesteld om de productie en distributie van de Karma weer op te pakken. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Vrijdag ging Fisker de Chapter 11-procedure in. Dat betekent dat het bedrijf wordt beschermd tegen schuldeisers en ondertussen aan een herstructurering kan werken. Dit pleit het merk echter niet vrij van het afbetalen van de gewraakte lening van de Amerikaanse overheid. De nieuwe eigenaar heeft beloofd deze molensteen om de nek van Fisker over te nemen.

Het zal nog wel maanden duren voordat de eerste auto’s weer van de band lopen. De productie ligt al sinds juli 2012 stil, al waren er nog wel lange tijd auto’s uit voorraad leverbaar. Als de productie weer start dan zal de auto ook in Nederland weer te verkrijgen zijn, al is daarover officieel nog niets bekend.