De vernieuwde Ram 1500 is verkrijgbaar in Nederland via de grijze import. Hij kost minimaal 32.990 euro exclusief btw.

De vernieuwde Ram 1500 heeft de weg naar Nederland gevonden. Via het bedrijf Pietersen US Cars is de pick-up in Nederland te verkrijgen, hoewel de auto niet officieel in ons land wordt verkocht. De prijs bedraagt minimaal 32.990 euro exclusief btw.

Ten opzichte van het vorige model zijn de grille, bumper en koplampen aangepast. De achterlichten zijn bovendien voorzien van led-verlichting. Onder de enorme motorkap zijn zuinigere motoren te vinden. De 3.6 V6 Pentastar benzinemotor levert meer pk’s en Nm’s, terwijl het brandstofverbruik 20 procent lager ligt dan voorheen. De zescilinder produceert nu 305 pk vermogen en 365 Nm koppel. Wil je meer dan is er de 5.7 V8 met 395 pk en 550 Nm. Zelfs Dodge denkt aan brandstofbesparing en voorziet de Ram 1500 standaard van start/stop-systeem, afsluitbare grille en een brandstofbesparende aircopomp.

De Ram zit, zoals het een Amerikaanse auto betaamt, goed in de spullen. Een automaat, navigatiesysteem, lichtmetalen wielen en stoelverwarming- en ventilatie zijn standaard. Optioneel levert Pietersen US Cars de Dodge Ram 1500 met gasinstallatie. Deze is verkrijgbaar met een onderbouwtank van 120 liter of een 200 liter grote tank in de laadbak.

De vernieuwde Ram 1500 is per direct te verkrijgen, er staan al enkele exemplaren op voorraad.