Hyundai Genesis Coupé 2012

De Hyundai Genesis Coupé is niet langer verkrijgbaar in Nederland. Omdat er te weinig exemplaren van verkocht worden heeft de importeur de levering van het model beëindigd.

Greenib Car, de Nederlandse importeur van Hyundai, is gestopt met de levering van de Genesis Coupé. Dat bevestigt een woordvoerder tegen het tijdschrift Autovisie. Als reden worden de lage verkoopcijfers genoemd: "De lage verkoopvolumes van de auto rechtvaardigen de hoge investeringen voor onder meer de onderdelenvoorziening niet."

De achterwielaangedreven sportcoupé is slechts 2 jaar op de Nederlandse markt geweest. De 'betaalbare premiumauto' had bij de Nederlandse introductie (2011) enige bekendheid van de Amerikaanse markt, waar de coupé toen al meer dan een jaar verkrijgbaar was. In de V.S. werd een jaar geleden een gefacelift model van de coupé geïntroduceerd. Omdat de Genesis Coupé toen nog maar net in Nederland gearriveerd was besloot de Nederlandse importeur toen om het hier bij het oude model te houden.

Het is niet bekend of er nog een nieuw exemplaar van de Hyundai Genesis Coupé te vinden is in Nederland. De woordvoerder: "Wellicht dat er van de auto nog enkele exemplaren bij dealers zijn te vinden maar bij ons [Greenib] is hij echt uitverkocht."