Volgende maand onthult Mitsubishi drie conceptcars die de nieuwe 'designidentiteit' van het merk belichamen. Twee zijn plug-in hybrides. De gemene deler is de SUV cross-over. 

Altijd moeilijk, een nieuwe designtaal overbrengen aan je potentiële klanten. Want hoe leg je 'het gevoel van veiligheid' of 'rijplezier' uit? De eerste stap is meestal het tonen van een conceptcar en dat doet Mitsubishi dan ook. Nou ja, het merk komt gelijk met drie concepts. Alle zijn variaties op een SUV, die naast bovengenoemde zaken ook functionaliteit moeten uitstralen, evenals geavanceerde techniek die niet aan het milieu voorbij gaat.

Nummer 1, de Concept GC-PHEV, is een grote plug-in hybride SUV die volwaardige terreinvaardigheden combineert met milieubewustzijn, aldus het merk. De concept is voorzien van de Super All-Wheel Control van Mitsubishi. Het is tevens een 'connected car' dankzij draadloze bestuurdersondersteuning die in verbinding staat met de veiligheidstechnologie aan boord. 

Als tweede toont het merk een compacte SUV cross-over die XR-PHEV heet. De tweede afkorting verwijst wederom naar de plug-in hybride aandrijflijn. Bijgevoegde teasers laten het nog niet echt zien maar de carrosserie zou op die van een sportcoupé lijken. 

Tot slot is er nummer 3, de Concept AR. Deze compacte benzineauto zou tussen een MPV en SUV in zitten. Het model biedt ruimte en een flexibel in te delen interieur. Mitsubishi laat in de AR een 'downsized' directe injectie turbomotor zien. Meer dan genoeg om naar uit te kijken dus, en dat blijft dus niet alleen bij het nieuwe design.