Mini heeft een metallic lak ontwikkeld met een matte finish. De Frozen Black verf heeft daarnaast de 'look & feel' van fluweel. 

Wie iets speciaals wil en daar ook wat voor over heeft kan terecht bij Mini. Dat merk heeft een nieuwe autolak ontwikkeld met de naam Frozen Black. De toegevoegde silicaten bezorgen de metallic lak de indruk van een matverf. Tegelijkertijd zorgt de silicaatverf voor een 'fluwelen impressie', die zowel te zien als te voelen is.

Voorlopig wordt deze lak alleen nog opgebracht in de productievestiging van partner Magna Steyer. Daardoor is het aantal modellen dat ermee bewerkt wordt beperkt tot de modellen die daar worden gebouwd: de Mini Cooper S Countryman, Cooper SD Countryman, de Cooper S Paceman en Cooper SD Paceman, maar ook de hot hatches John Cooper Works Countryman en Paceman.

Het fabriceren van de lak en deze aanbrengen is een arbeidsintensief proces, dat deels met de hand gebeurt. Onderdelen worden apart behandeld. Daarom worden de Mini's met deze finish in beperkte oplage aangeboden. Let wel, je kunt een Mini in Frozen Black metallic niet met de reguliere was- en boenproducten behandelen want dan verdwijnt het speciale effect. Mini brengt hiervoor aparte producten op de markt. Het merk heeft nog geen prijzen bekendgemaakt.