Subaru voert enkele subtiele aanpassingen door aan de Outback en noemt ‘m voortaan Outback X. Hij is per direct te bestellen.

Subaru brengt de Outback opnieuw onder de aandacht. Het merk voert enkele aanpassingen aan het uiterlijk door, waardoor de SUV-achtige meer op de versie lijkt zoals die in de Verenigde Staten wordt verkocht. De naam verandert naar Outback X.

De uiterlijke wijzigingen zijn niet schokkend en we vergeven het je als ze niet meteen zien. Voor de spotters onder ons, dit zijn de vernieuwingen: donkere koplampbehuizingen, donkere grille, donkergrijze lichtmetalen wielen, nieuwe dorpelverbreders en forsere dakrails.

De Outback X blijft leverbaar in twee uitvoeringen, Luxury en Executive. De standaarduitrusting is omvangrijk met onder andere xenonverlichting, lichtsensor, regensensor, vierwielaandrijving, lichtmetalen wielen, verwarmbare stoelen en airconditioning met climate control. Er zijn twee motoren leverbaar, de 2.5 viercilinder boxermotor die benzine lust en de 2.0 boxer dieselmotor. Ze hebben vermogens van 177 en 150 pk.

De vernieuwde Outback X is per direct te bestellen vanaf 41.295 euro. Later deze maand verschijnt de auto in de showroom.