De tweede Bugatti Veyron uit de serie 'Legends' is de Grand Sport Vitesse Jean Bugatti. Net als de Bugatti Type 57SC Atlantic uit 1936 is 'ie geheel zwart.

Een maand geleden onthulde Bugatti de eerste Veyron Grand Sport Vitesse uit de zesdelige Legends-serie, de Wimille Edition, op het Pebble Beach concours. Nu staat op de autobeurs IAA in Frankfurt nummer 2, Legend Jean Bugatti. Jean was de zoon van merkoprichter Ettore Bugatti. Zijn bekendste creatie was de Bugatti Type 57SC Atlantic.

Deze zogenaamde 'fastback' uit 1936 wordt nu geëerd met de Legend Jean Bugatti. De nieuwe Veyron is net als de oldtimer geheel zwart van kleur, echter dit keer bestaan de bodypanelen uit doorzichtig koolstofvezel. Ook de velgen zijn zwart, terwijl het interieur - wederom conform de 57SC Atlantic - uit beige en bruin opgebouwd is. En, het merk zegt het zelf: "Het gebruik van platina verleent de auto een zweem van extravagantie." Je vindt het edelmetaal bijvoorbeeld op het stuurembleem.

Het gebruik van platina verleent de auto een zweem van extravagantie.

De 8,0 liter W12-motor levert een monstrueus vermogen van 1.200 pk en 1.500 Nm koppel tussen de 3.000 en 5.000 tpm. Daarmee kan de legende vanuit stilstand binnen 2,6 seconden naar de 100 km/u sprinten. Er worden slechts drie exemplaren gebouwd van de Bugatti Veyron 'Jean Bugatti'. Je kunt er een bestellen bij de Nederlandse importeur Pon maar dan moet je 2,28 miljoen euro plus belastingen meebrengen.