De Mercedes-Benz onder de MPV’s. Zo noemt Mercedes-Benz de nieuwe V-Klasse, waar we op dit moment de eerste meters mee rijden. De prijzen zijn nu alvast bekend gemaakt, ze starten bij 55.960 euro.

Later deze week lees je op deze site hoe de nieuwe V-Klasse rijdt, nu hebben we alvast de prijzen van de personenwagenuitvoering van de auto, die later dit jaar ook in een minder luxe jasje als Vito wordt gepresenteerd. De V-Klasse is er vanaf 55.960 euro, die prijs geldt vreemd genoeg niet voor de minst krachtige uitvoering, maar voor de 'middelste motor'. Dat komt omdat de CO2-uitstoot van de V 220 CDI lager is dan die van de V 200 CDI - en daardoor dus ook de BPM-belasting.

De V-Klasse is standaard uitgerust met onder andere een audiosysteem met 7 inch kleurenbeeldscherm, multifunctioneel stuur, airconditioning en elektronische handrem. De Avantgarde-uitvoering voegt toe: lederen bekleding, intelligente led-verlichting, elektrisch te bedienen achterklep, hout-look afwerking op het dashboard, een tweede schuifdeur en actieve demping.

Mercedes-Benz biedt daarnaast tal van luxe opties aan, zoals een met leder-look bekleed dashboard, Burmester audiosysteem, stoelventilatie, een organiser voor de bagageruimte met kratten en bakken en een inparkeersysteem.

De Mercedes-Benz V-Klasse wordt verkrijgbaar met drie dieselmotoren. De bijbehorende vanafprijzen vind je hieronder in de tabel. In juni staat de MPV in de showroom. 

Vanafprijzen Mercedes-Benz V-Klasse
V 200 CDI 136 pk 56.670 euro
V 220 CDI 163 pk 55.960 euro
V 250 BlueTec 190 pk  62.415 euro