De Ferrari California T is flink goedkoper dan de huidige California. De nieuwe vanafprijs van 218.513 euro betekent dat er 9.000 euro van de prijs afgaat.

De Ferrari California T kost dankzij een nieuwe V8 turbomotor minder. Want: minder uitstoot van CO2 en dus minder BPM-belasting. De prijsverlaging ten opzichte van de uitgaande California is zo’n 9.000 euro. Dat betekent dat Ferrari voor de California T in Nederland 218.513 euro vraagt.

De gefacelifte California heeft 560 pk vermogen, 70 pk meer dan de oude V8 produceert. Hij accelereert nu in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De overige verbeteringen van de California T zijn: een lager verbruik, een aangescherpt uiterlijk, een nieuw infotainmentsysteem, een scherpere besturing en verbeteringen in het interieur - zoals de toevoeging van de Turbo Performance Engineer, een klein rond aanraakscherm dat informatie geeft over hoe je het maximale uit de motor kunt halen.

Flink meer pk’s en dat voor een lagere prijs dus. 'Gelukkig' kan je dat wat je bespaart eenvoudig opmaken aan verleidelijke opties. De mogelijkheden op de 'gewone' optielijst zijn al eindeloos maar mocht je nog verder willen gaan dan is er altijd nog het Ferrari Tailor Made-programma.

Een greep uit de bijzondere opties van de California T: een persoonlijke lakkleur (8.954 euro), remklauwen in een andere kleur (acht kleuren, 1.089 euro), met leder bekleed plafond (3.025), een koolstofvezel stuur met leds (3.691 euro), bijpassende bagageset (5.445 euro) en een golftas (7.865 euro). De California T is per direct te bestellen bij de dealers in Hilversum en Hengelo.