Kia MPV teaser

De Kia Carnival verdween in 2008 in Nederland uit de prijslijsten maar elders op de wereld wordt de MPV nog altijd verkocht. Het nieuwe model komt eraan, biedt dat nieuwe kansen?

De Kia Carnival is al een tijdje niet meer leverbaar in Nederland, maar in bijvoorbeeld de V.S. leeft het model voort – al heet de auto daar Cadenza. De nieuwe generatie wordt later deze maand onthuld op de autoshow van New York en gooit het over een andere boeg. De eerste teaserfoto laat alvast een beetje zien wat we kunnen verwachten. Biedt het nieuwe model nieuwe kansen voor Nederland?

Kia belooft in een persbericht dat de nieuwe MPV – die mogelijk een andere naam krijgt – ‘het segment zal uitdagen’. Het merk transformeert de Carnival tot een cross-over, zoals Renault dat ook doet met de volgende generatie Espace. De Kia MPV biedt plaats aan maximaal acht personen plus bagage.

Of de auto naar Nederland komt zal sterk afhangen van welke motoren er beschikbaar zijn. Als deze CO2-technisch niet interessant zijn – lees: door ons belastingstelsel uit de markt geprijsd worden – dan zal de Kia niet deze kant op komen. Kia geeft in de komende weken meer informatie vrij over de auto.