Iveco heeft zijn grote bestelauto Daily nóg groter gemaakt. De nieuwe Daily is vanaf juni verkrijgbaar.

Maak kennis met de nieuwe Iveco Daily. Hij heeft een nieuw design, lagere gebruikskosten, een comfortabeler interieur en meer laadruimte. Hoewel de bestelwagen op hetzelfde platform als zijn voorganger staat is de wielbasis gewijzigd. Zo zijn er nieuwe versies mogelijk met 18 en 20 m3 laadruimte. De standaarduitvoering met 11 m3 biedt de meeste laadruimte in zijn segment.

De Daily heeft een nieuwe voorwielophanging die moet zorgen voor meer comfort. De uitvoeringen met een luchtgeveerde achteras krijgen een nieuwe achterwielophanging, die de laadvloer met 5,5 cm verlaagt om makkelijker in te kunnen laden. Naast de bestelwagenuitvoeringen en de chassiscabine met variabele opbouw biedt Iveco ook weer minibus-uitvoeringen aan. De cabine heeft een verbeterde isolatie en biedt dankzij nieuwe luxe voorzieningen nu meer het comfort van een personenauto.   

Volgens Iveco is de TCO (Total Cost of Ownership) flink verlaagd bij het nieuwe model, onder meer omdat de motoren 5 procent zuiniger zijn geworden. Meer informatie over ‘het brede scala aan motoren en versnellingsbakken’ volgt later. De Daily staat in juni bij de dealers, prijzen zijn nog niet bekend.