Ford Focus sedan

Ford heeft de vernieuwde Focus sedan en Focus Electric onthuld. Beide modellen debuteren op de autoshow van New York later deze maand.

Na de Focus hatchback en Wagon zijn nu de sedan en Electric aan de beurt voor een make-over. Ford zet de compleet vernieuwde Focus-familie neer op de autoshow van New York. De sedan op de foto is een Amerikaanse uitvoering, maar die verschilt slechts op details van de Europese versies.

De Focus sedan heeft dezelfde make-over ondergaan als de hatchback en Wagon. Dat wil zeggen: een nieuwe voorbumper, koplampen, motorkap en grille. Aan de achterkant is een nieuwe achterklep te vinden en heeft Ford de lichtunits iets aangepast. De sedan profiteert uiteraard ook van de technische verbeteringen en de update van het interieur.

Bij de Electric zijn de wijzigingen minder groot, die had namelijk al de chique grille die nu alle Focus-modellen dragen. Opvallend genoeg is de grille van elektrische Focus met de facelift weer iets kleiner geworden. Uiteraard krijgt ook de Electric de kleinere achterlichten van de vernieuwde Focus hatchback.