Chevrolet gaat de achttraps automatische versnellingsbak uit de Corvette Z06 vanaf volgend jaar ook in de reguliere Corvette (Stingray) leveren. 

Chevrolet levert vanaf volgend jaar een automatische versnellingsbak met acht verzetten in de Corvette Stingray. Nu wordt sportauto alleen geleverd met een handbak die zeven versnellingen telt. De automaat is afkomstig uit de Corvette Z06 en lichtjes aangepast aan de karakteristieken van de turboloze 6.2 V8-motor.

De automaat is met flippers aan het stuur zelf te schakelen en zorgt voor een brandstofbesparing van 5 procent, ten opzichte van uitvoering met handbak. De automatische versnellingsbak is door Chevrolet zelf ontwikkeld en schakelt volgens het merk bij vollast achthonderdste van een seconde sneller dan de PDK-automaat in de Porsche 911.

De Corvette Stingray met automaat wordt vanaf volgend jaar leverbaar in Nederland. De enige dealer van het land, Nefkens in Amersfoort, zegt dat er nu al veel interesse is in de auto, 'vooral van eigenaren met een Italiaanse of Duitse sportauto'.