Het slotakkoord voor de Legends Serie is nog niet gevallen, maar de Black Bess is nummer vijf van de gelimiteerde reeks Bugatti's Veyron Grand Sport Vitesse. Er volgt nog een legende.

Bugatti presenteert de vijfde Legend uit de serie van zes. Na de Jean-Pierre Wimille, Jean Bugatti, Meo Costantini en Rembrandt Bugatti is het nu de beurt aan Black Bess. De naam verwijst niet alleen naar de lakkleur, maar ook naar de historische Bugatti Type 18 'Black Bess'. 

Dit was een van de eerste straatlegale racewagens van het merk. Oprichter Ettore Bugatti 'himself' won er 100 jaar geleden diverse prijzen mee in bedrijfsraces. Er zijn tussen 1912 en 1914 slechts zeven exemplaren gebouwd. Als Nederlanders mogen we trots zijn dat een van de drie overgebleven Types 18 in het bezit is van het Louwman Museum. Deze reist nu voor de gelegenheid naar de autoshow in Peking, om de nieuwe Legend te flankeren.

De nieuwe Black Bess is een speciale uitvoering van de Veyron Grand Sport Vitesse, die de bekende 8,0 liter motor heeft die 1.200 pk en 1.500 Nm koppel kan voortbrengen. Op de grille, tank- en oliedop is 24 karaats goud toegepast, net als in de strepen die van onder de lichtunits voor tot boven de wielkasten lopen. 

Bugatti Veyron 'Black Bess'

De drie exemplaren die verkocht worden zijn niet helemaal identiek. De afbeeldingen van de Type 18 waarmee het interieur versierd is zijn namelijk alle met de hand geschetst en verschillen op details. Ze verfraaien het leder in beige, rood en Havana-kleur. De Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse 'Black Bess' zal circa 2,15 miljoen euro kosten.