Saab 9-3 Sport Estate

Saab start binnenkort ook weer met de productie van de 9-3 Sport Estate. Over wanneer het merk officieel terugkeert naar Nederland is nog niets bekend.

Saab krabbelt stukje bij beetje weer op. De eerste exemplaren van de 9-3 onder de vlag van de nieuwe eigenaar NEVS zijn afgeleverd aan hun kopers. De woordvoerder van het merk heeft tegen Autoblog.com gezegd dat de 9-3 Sport Estate binnenkort ook weer aan het assortiment wordt toegevoegd. Over de comeback van de 9-3 Cabriolet wordt eveneens nagedacht, maar dat model heeft op dit moment geen prioriteit.

Wél prioriteit heeft de elektrische 9-3, waarmee National Electric Vehicle Sweden (NEVS) zijn naam kracht bij wil zetten. De auto wordt op dit moment getest in China en gaat daar ook in eerste instantie verkocht worden.

Verdere plannen zijn nog vaag. Saab wil een range van modellen bouwen op basis van het Phoenix-platform – dat deels voor het faillissement van merk werd ontwikkeld. Er worden nog geen uitspraken gedaan over de vordering van deze plannen. 

Wanneer Saab naar Nederland terugkeert is niet bekend. Dat hangt af van de toekomstige marktomstandigheden en het modelaanbod. Enkele (oud-)dealers wachten daar niet op en halen nu al zelfstandig nieuwe 9-3's naar Nederland.