Aston Martin voorziet de Vanquish en Rapide S van een nieuwe achttraps automatische versnellingsbak. Die brengt een heel scala aan verbeteringen met zich mee.

Aston Martin voert een aantal verbeteringen door op de Vanquish en de vierdeurs Rapide S. De belangrijkste is de komst van een nieuwe automatische versnellingsbak met acht verzetten. Deze Touchtronic III is afkomstig van specialist ZF en zorgt voor een snellere acceleratie, een hogere topsnelheid, een lager verbruik en minder CO2-uitstoot.

De Vanquish accelereert nu in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u, 0,3 seconden sneller. De Rapide S doet hetzelfde kunstje nu in 4,4 seconden. De CO2-uitstoot ligt 10 procent lager, wat in Nederland – waar de CO2-uitstoot is gekoppeld aan de aanschafbelasting BPM – ongetwijfeld gunstig uitpakt voor de prijs. Het verbruik ligt 11 procent lager.

Door de nieuwe versnellingsbak en het aangepaste motormanagementsysteem levert de V12 in beide modellen enkele pk’s meer vermogen en 10 Nm extra koppel (550 Nm). Bovendien is de gasrespons nu directer en is de V12 beter geïsoleerd, voor meer comfort op langere ritten. De besturing is aangepast en zou nu preciezer moeten werken.

Daar blijft het niet bij. De Rapide S heeft grotere remmen aan de voorkant gekregen, beide modellen hebben stijvere veren en de Vanquish ook nog stijvere dempers. Tot slot zijn er zowel voor de Vanquish als Rapide S nieuwe wielen, kleuren en lederopties.

De vernieuwde Vanquish en Rapide S staan in het najaar in de showroom. Prijzen zijn nog niet bekend.