De zesde en laatste Bugatti uit de exclusieve Legends-reeks is de belangrijkste. Deze speciale Veyron is een eerbetoon aan Ettore Bugatti ‘himself’.

Bugatti heeft de zesde en laatste Legend gepresenteerd: Ettore Bugatti. De belangrijkste, want zonder deze man had het merk nooit bestaan. Bugatti vond voor deze Legend inspiratie bij de Bugatti Type 41 Royale uit 1932.

De Legend Ettore Bugatti is deels uitgevoerd in donkerblauw gelakt koolstofvezel en deels met de hand gepolijst aluminium. Daar overheen is een doorzichtige coating aangebracht. De achtspaaks wielen zijn speciaal voor deze Bugatti Legend ontworpen. Op de tankdop en oliedop is de handtekening van Ettore Bugatti aangebracht.

In het interieur gebruikt Bugatti twee soorten leder. Op de stoelen en delen van het dashboard en de portieren is kalfsleder gebruikt. Op het stuur, de handgrepen en armsteunen zit exclusief cardovan-leder, dat ook voor dure schoenen wordt gebruikt. Het leder wordt afgewisseld voor koolstofvezel, dat in dezelfde kleur is uitgevoerd als aan de buitenkant. Tussen de stoelen is een afbeelding van een dansende olifant aangebracht. Dit beeldmerk zat op de motorkap van de Type 41 en is voorzien van een platina coating.   

De Veyron Legend Ettore Bugatti is net als de andere Legends gebaseerd op de Grand Sport Vitesse, met 8,0 liter W16-motor en 1.200 pk, goed voor een topsnelheid van 408 km/u. De vijf voorgaande Legends waren de Black Bess, Rembrandt Bugatti, Meo Constantini, Jean Bugatti en Jean-Pierre Wimille.

Update 8 aug. 16.00 uur

De prijs is bekend: 2,35 miljoen euro, exclusief belastingen.