Niet een maar vier speciaal aangeklede Aston Martin-modellen maken acte de présence tijdens de Pebble Beach Automotive Week. Het merk stelt ze voor.

Het Californische Monterey is volgend weekend weer het toneel van het Pebble Beach Concours d'Elegance. Vooruitlopend daarop zijn er de hele week speciale auto-evenementen in het kustplaatsje. Aston Martin heeft een exclusief landgoed afgehuurd waar in besloten kring vier modellen worden vertoond. Gelukkig deelt het merk eerst publiekelijk informatie en foto's. 

Auto nummer 1 is de Q by Aston Martin Vanquish coupé, in de nieuwe pareleffectlak Abor Orange. Het Obsidian Black lederen interieur is versierd met zogenaamde 'Helix'-figuren in carbon. De koolstofvezel in deze auto is dubbel zo groot geweven waardoor het volgens de afdeling Q 'meer holografische diepte' heeft. Er is ook een Vanquish Volante, waarvan het interieur overeenkomt met de afgelopen week geveilde Aston Martin DB9 Volante by Q 'Equestian'

Ook in Monterey laat het Britse luxemerk een Q by Aston Martin DB9 Volante zien. Het design is geïnspireerd op luxemeubilair. Toch lijkt dit de minst geslaagde Aston, vanwege de kleurstelling Ashen Blonde (lak) met een varkenskleurig leder dat vernoemd is naar het mineraal Rhodochrosite. 

De Q by Aston Martin V12 Vantage S springt eruit dankzij de paarse quartz-kleurige lak en het haast lichtgevende Monterey Pearl op de grille, diffuser achter en in het interieur. Net als de andere drie Astons dient deze 'Q' om te demonstreren wat Aston Martins individualiseringsafdeling in huis heeft. Persoonlijke wensen worden samen met de vakmensen van de Q-afdeling uitgewerkt.