Range Rover geeft de toevoeging ‘Sport’ écht kleur met de nieuwe SVR-uitvoering. Die is met 550 pk vermogen de snelste Land Rover ooit.

Land Rover heeft de Range Rover Sport SVR officieel onthuld. Na talloze teasers krijgen we de auto nu eindelijk helemaal te zien. De SVR is de snelste Land Rover ooit, dankzij een ‘supercharged’ 5,0 liter V8-motor, die 550 pk vermogen en 680 Nm koppel levert.

De Range Rover Sport SVR accelereert in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 260 km/u, elektronisch begrensd. De V8-motor is gekoppeld aan de bekende achttraps automaat van de Duitse specialist ZF. Land Rover heeft de schakeltijden van de automaat met 50 procent terug weten te brengen ten opzichte van die van de ‘gewone’ V8 Supercharged-uitvoering.

Het uitlaatsysteem is voorzien van elektronisch aangestuurde kleppen, die het geluid kunnen regelen van sportief grommend tot comfortabel stil. Het aangepaste onderstel met actieve dempers, die tot 500 keer per seconden het wegdek scannen, laat de Range Rover Sport SVR harder door de bochten gaan. In de gewone uitvoeringen zijn g-krachten tot 1,1g mogelijk, in de SVR tot 1,3.

De uiterlijke verfraaiingen zijn er niet alleen voor de sier, de V8 in de SVR heeft namelijk ook meer koeling nodig en een de koets heeft een betere stroomlijn. De wielen meten maar liefst 21 inch, als optie zijn zelfs 22 inch wielen te verkrijgen.

De Range Rover SVR debuteert op het Concours d’Elegance van Pebble Beach later deze week en komt eind dit jaar naar ons land. Prijzen zijn nog niet bekend.