Toyota heeft de prijzen van diverse Auris-uitvoeringen verlaagd. Verder introduceert het merk een nieuwe lease-uitvoering van de Auris Touring Sports.

Toyota snijdt in de prijzen van de Auris. De nieuwe vanafprijs van de Auris – met 1.3 VVT-i benzinemotor – bedraagt 17.495 euro. De Now en Trend-uitvoering zijn 1.760 en 1.500 euro goedkoper geworden. De Auris Now, met onder andere 16 inch lichtmetalen wielen, cruise control en airconditioning met climate control, kost nu minimaal 18.495 euro. De Trend met 1.3 VVT-i-motor staat voor 19.995 euro in de showroom.

Toyota verlaagt niet alleen de prijzen, het merk introduceert ook een nieuwe uitvoering voor leaserijders: de Hybrid Lease Exclusive (foto 2). Deze is gebaseerd op de Lease Plus-uitvoering en kost 32.095 euro. Dat is een meerprijs van 3.145 euro ten opzichte van de Lease Plus. Voor dat bedrag krijg je extra’s als 18 inch lichtmetalen wielen, een set winterwielen van 16 inch, lederen bekleding en digitale radio. Uiteraard valt de Auris Hybrid Lease Exclusive net als de andere hybride-uitvoeringen in de 14 procent bijtellingscategorie.

De prijsverlagingen gaan per direct in. Bovenop de vaste prijsverlaging biedt Toyota tijdelijk nog 1.000 extra inruilwaarde. De Lease Exclusive-uitvoering is ook per direct te verkrijgen.